Blog

Nee, dit beeld is niet van mij – 22 mei 2023

Nee, dit is geen beeld van mij. Dit beeld heeft een oudcollega, die ik vorig jaar na zo’n 20 jaar bij toeval ontmoette, gemaakt. Het leek haar leuk om ook een keer een beeld te maken. Om de paar weken kwam ze in mijn atelier en begeleide ik haar. Het was af en toe een worsteling. 3D denken, rondom werken. Het lijkt makkelijker dan het is. Maar ze heeft het voor elkaar gekregen met een prachtig resultaat! En voor mij? Ik vond het heel leuk om dit te doen! Het geven van een workshop, 1 op 1 begeleiden…dit gaat zeker een vervolg krijgen….

Dank jullie wel! – 31 december 2022

Kinderen en Kunst – 9 september 2022

“Ik kijk soms op de kop om te kijken wat ik in een beeld zie”

“Het is leuk dat je met kunst iets bijzonders kan maken van iets eenvoudigs” Kinderen en kunst. Hoe belangrijk is het eigenlijk voor ze? Waarom zou je je kind in aanraking brengen met kunst? Kunst prikkelt je creativiteit. Het vraagt je verder te denken dan je in eerste instantie zou denken. De wetenschap heeft veel onderzoek gedaan naar de effecten van kunst op de ontwikkeling van de hersenen. En als je je daar in gaat verdiepen dan ontdek je nog veel meer. Kunst geeft voor mij in ieder geval de uitdaging om steeds weer iets nieuws te bedenken. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik nooit om ideeën verlegen zit. En als het beeld dan af is dan komt eigenlijk het mooiste van alles….zien wat het met anderen doet. En iedereen geeft zijn eigen, unieke, betekenis aan het beeld en het roept een speciaal gevoel op. En weet je wat nog leuker is? Zien hoe kinderen op kunst reageren. Wat ze daar bij denken, welke herinneringen het bij ze oproept en ook hoe ze reageren als ze het helemaal niets vinden maar er toch wat in kunnen ontdekken. En tjo, kinderen kunnen een hele creatieve geest hebben. Het gaf mij een brok in de keel.

Tijdens kunstroute Renswoude werd er door de krant Jong 0318 aandacht geschonken aan kind en kunst. In dit artikel een impressie.

%d bloggers liken dit: