Opdrachten

Uil

Ik zal nooit een uil maken!, zei ik eens tegen een vriendin. Je ziet ze al zoveel bij de beeldhouwers langskomen. Het is zo standaard zei ik gekscherend. Nee bah, daar hou ik niet van. Ik had er echt een aversie tegen. Totdat diezelfde vriendin heel aarzelend aan mij vroeg: Wil je een uil voor ons maken? Tja, wat zeg je dan….hoe was het spreekwoord ook al weer……iedere wijze uil is ooit…….
De opdrachtgevers hadden er in ieder geval zelf al een idee over. Samen keken we er verder naar. Kozen samen de stenen uit bij de beeldhouwwinkel en ik ging aan de slag. En tijdens het maken van de uil dacht ik, tjonge hier komt best een schatje uit de steen tevoorschijn. En zeg nou zelf het is een schatje toch? Weer een opdrachtgever blij gemaakt! En mijn aversie voor de uil? Verdwenen als sneeuw voor de zon šŸ˜‰

Zeeuws meisje

Het moet een Zeeuws meisje zijn, zei de opdrachtgever. Maar dan zonder kapje en tierelantijnen. Ik wil het als verrassing aan mijn vrouw kado geven. Mijn vrouw is een echte zeeuwse. We wonen in Brabant, ze is hier echt op haar plek maar mist de zee. Het beeld moet daarom refereren aan de zee. Een zeeuws meisje die tuurt over de zee waarbij de rok wappert in de wind. Het zou mooi zijn als de sokkel een echte meerpaal is.
En ik, met mijn diep gewortelde liefde voor de Zeeuwse kust, ging graag aan de slag. Zie hier het resultaat. En het mooiste resultaat, een verraste en gelukkige vrouw van een enthousiaste en erg tevreden opdrachtgever. Samen hebben ze een stukje Zeeland in hun Brabantse huis staan.

Overgave en avontuur

Het beeld is samen met de opdrachtgever  van tekening tot beeld ontworpen. Regelmatig kwam ze langs en keken we samen welke vormen het beeld moest krijgen.

Het beeld heeft voor de opdrachtgever een religieuze betekenis, waarbij overgave en avontuur tot uitdrukking komen. Waar je ook zou kijken om de top te kunnen bereiken, er is altijd een weg naar boven. Voor de opdrachtgever moedigt het aan om je over te geven aan de paden die je bewandelt en uit te zien naar de schoonheid die je tegen zult komen.

Mijn toevlucht, mijn bescherming

Geschonken aan mijn broer ter ere van zijn 60e verjaardag. De woorden toevlucht en bescherming hebben veel betekenis gehad in zijn leven.

Relatiegeschenk verdeelkasten

En dit kan natuurlijk ook. Dit keer een hele bijzondere opdracht opgeleverd aan Vello Elektro B.V.  Totaal 10 verdeelkasten van 4 x 4 cm gemaakt van Basalt. Met deze verdeelkasten is Vello elektro groot geworden.

Hartsverbintenis

De opdrachtgevers wilden een beeld voor hun dochter, die dit jaar gaat trouwen. En wat is er dan mooier om de hartsverbintenis er in tot uitdrukking te brengen. En dat is gelijk de titel van dit beeld: Hartsverbintenis.

Samen blij

De opdrachtgevers wilde een beeld van hun gezin. Vader en moeder met zoon en dochter. Dansend met elkaar. Het hart tussen de vader en moeder toont hun liefde voor elkaar en voor de kinderen.

Zwaar

De opdrachtgeefster plaatst het beeld in haar haptonomie praktijk. Het beeld laat een persoon zien die vast zit in zijn eigen gedachten. De ruwe rug toont de ballast die de persoon met zich mee draagt. en tenslotte het zware blok aan de voeten.

Zorgzaam

Dit beeld is tekenendĀ  voor de persoon waaraan ik dit beeld geschonken heb. ZorgenĀ  voor kinderen, kleinkinderen en andere dierbaren, dat is wat ze doet.

%d bloggers liken dit: