Opdrachten

Overgave en avontuur

Het beeld is samen met de opdrachtgever  van tekening tot beeld ontworpen. Regelmatig kwam ze langs en keken we samen welke vormen het beeld moest krijgen.

Het beeld heeft voor de opdrachtgever een religieuze betekenis, waarbij overgave en avontuur tot uitdrukking komen. Waar je ook zou kijken om de top te kunnen bereiken, er is altijd een weg naar boven. Voor de opdrachtgever moedigt het aan om je over te geven aan de paden die je bewandelt en uit te zien naar de schoonheid die je tegen zult komen.

Mijn toevlucht, mijn bescherming.

Geschonken aan mijn broer ter ere van zijn 60e verjaardag. De woorden toevlucht en bescherming hebben veel betekenis gehad in zijn leven.

En dit kan natuurlijk ook. Dit keer een hele bijzondere opdracht opgeleverd aan Vello Elektro B.V.  Totaal 10 verdeelkasten van 4 x 4 cm gemaakt van Basalt. Met deze verdeelkasten is Vello elektro groot geworden.

Hartsverbintenis.

De opdrachtgevers wilden een beeld voor hun dochter, die dit jaar gaat trouwen. En wat is er dan mooier om de hartsverbintenis er in tot uitdrukking te brengen. En dat is gelijk de titel van dit beeld: Hartsverbintenis.

Samen blij

De opdrachtgevers wilde een beeld van hun gezin. Vader en moeder met zoon en dochter. Dansend met elkaar. Het hart tussen de vader en moeder toont hun liefde voor elkaar en voor de kinderen.

Zwaar

De opdrachtgeefster plaatst het beeld in haar haptonomie praktijk. Het beeld laat een persoon zien die vast zit in zijn eigen gedachten. De ruwe rug toont de ballast die de persoon met zich mee draagt. en tenslotte het zware blok aan de voeten.

Moeder en kind

Dit beeld is tekenend  voor de persoon waaraan ik dit beeld geschonken heb. Zorgen  voor kinderen, kleinkinderen en andere dierbaren, dat is wat ze doet.

%d bloggers liken dit: